joi, 31 iulie 2008

Salata de vara cu piept de pui






Ingrediente pentru 2 portii:
pentru pui:
  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

pentru salata:
  • 1 salata
  • 2 rosii
  • 1 ardei
  • 3 castraveti
  • masline
  • branza feta

pentru dresing:
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare, piper

Ustensile:
tigaie de teflon
bol pentru salata
paleta pentru scos puiul din tigaie
cutit pentru feliat legumele

Preparare:
1. Se amesteca uleiul de masline si praful de curry pentru a obtine marinata pentru pui. Se taie pieptul de pui in doua si se pune intr-o punga cu sosul de marinat. Se lasa cam 30 minute la frigider in marinata.

2. Se ia puiul de la marinat si se prajeste intr-o tigaie antiaderenta (teflon) 5-6 minute pe fiecare parte in putin ulei.

3. Se ia un vas mare pentru salata. Se spala salata, se rupe bucatele si se pune in vas alaturi de castravetele taiat rondele, rosiile bucatele, ardeiul bucatele. Se adauga maslinele si branza feta. Se taie puiul felii si se adauga la salata. Se amesteca toate.

4. Se face un dresing din uleiul de masline si din otetul balsamic si se toarna peste salata. Se potriveste de sare si piper.

Secretul gustului e un ulei de masline extravirgin de calitate.

Niciun comentariu: