O supa rapida chinezeasca cu o aroma inconfundabila de ghimbir.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 punga de porumb congelat
- 2 cm radacina ghimbir
- 4 linguri amidon
- sare, piper
Ustensile:
- oala de supa
- tocator
- cutit
- spumiera
Preparare:
1. Se spala pieptul de pui si se curata de grasimea in plus. Se taie apoi cubulete.
2. Se curata radacina de ghimbir si se taie rondele.
3. Se pun 2 litri de apa la foc impreuna cu carnea de pui si ghimbirul. Se lasa sa fiarba. Daca se formeaza spuma se ia cu spumiera si se arunca.
4. Dupa ce a inceput sa fiarba apa, se sareaza si se mai lasa cam 30-40 de minute la foc si apoi se gusta o bucata de carne. Daca e facuta, se adauga porumbul congelat si se mai lasa pana e fiert si el.
5. Se pune amidonul intr-o canita mica si se toarna peste el o lingura de apa si se amesteca sa se dizolve bine. Daca mai e necesar se mai poate pune putina apa.
6. Dupa ce s-a dizolvat complet amidonul se toarna in supa si se lasa cam 5 minute sa mai dea un clocot amestecandu-se din cand in cand.
Procurare: ghimbirul se gaseste mai nou in majoritatea supermarketurilor la raionul de legume exotice.
|
|
|
|
3 comentarii:
Foarte dragut blogul si retetele.Mi-am notat cateva si sper sa le incerc :).
Iti multumim pentru aprecieri si te asteptam sa ne spui ce retete ti-au placut :)
Simplu si bun, abia astept sa ma dedau si eu! Multumiri pentru reteta!
Trimiteți un comentariu