miercuri, 1 octombrie 2008

Carne de vita cu ardei la wok





Ingrediente pentru 4 portii:

  • 300 g carne de vita
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura vin rosu dulce
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 ardei rosii
  • 1 cm radacina de ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 g orez

Ustensile:

  • wok
  • cratita pentru fiert orezul
  • bol pentru marinat


Preparare:

1. Se spala carnea si se taie bucati mici. Se pune intr-un vas la marinat impreuna cu amidonul, vinul si sosul de soia. Se lasa la marinat in frigider cam 30 minute.

2. Intre timp se fierbe orezul in apa cu sare. Se curata ardeiul si se taie bucati. Se curata radacina de ghimbir, ceapa si usturoiul si se taie felii.

3. Se ia carnea de la frigider. Se incing 2 linguri de ulei in wok si apoi se pune carnea impreuna cu marinata. Se lasa cam 5-10 minute pana cand e facuta amestecandu-se din cand in cand. Cand e gata se ia din wok si se pune de-o parte.

4. Se mai pune o lingura de ulei in wok si se incinge. Se pune ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc 1 minut, apoi se adauga ardeiul. Se lasa cateva minute pana se patrunde ardeiul (sa ramana totusi crocant), apoi se adauga in wok carnea de vita si se amesteca sa se omogenizeze.

5. Se serveste cu o portie de orez.


Secretul gustului
e sa folositi un vin bun si un sos de soia pe masura!

Niciun comentariu: