miercuri, 3 decembrie 2008

Apple crumble





Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 300g aluat streusel
  • 1kg mere
  • 60g de stafide
  • 1/4 lingurite scortisoara
  • 30g pesmet
  • optional 200g frisca

Ustensile:

  • Vas de gratin
  • Bol de sticla
  • Tigaie teflonata


Preparare:

Un crumble de mere presupune ca merele sa fie gatite in prealabil, si apoi se pune pe ele un aluat sfarmicios si se da la cuptor. Exact la fel ca si tartele pentru care se coace prima data cochilia si apoi se pune umplutura, numai ca invers :). Dar revenind la reteta, ea se prepara astfel:

Se curata merele, se taie in bucati si se amesteca cu stafidele si pesmetul. Intr-o tigaie teflonata, se infierbanta untul si apoi se adauga amestecul de mere cu stafide si se lasa la foc, amestecand constant, pana cand merele sunt moi.

Se incinge cuptorul la 200C.

Se toarna compozitia de mere intr-un vas de gratin, fie el de ceramica sau sticla termorezistenta. Se intinde coca si se pune peste mere. Se da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand aluatul este auriu.

Se serveste calda, impreuna cu frisca batuta.

Un comentariu:

daniela spunea...

Super!Trebuie incercat, mai ales cu sacul plin in camara de mere bio de la bunici,hihi :))