luni, 13 octombrie 2008

Sos de merisoare (cranberries)

Un sos delicios pentru deserturi sau o dulceata de exceptie!




Ingrediente:

  • 250 g merisoare (proaspete sau congelate)
  • 200 ml suc de portocale
  • 125-150 g zahar (in functie de cat de dulce doriti sosul)
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara

Ustensile:

  • cratita pentru sos
  • tel


Preparare:

1. Se pune sucul de portocale impreuna cu merisoarele si condimentele la foc. Se amesteca din cand in cand.

2. Dupa circa 10 minute se adauga zaharul. Se mai lasa la foc inca 10 minute amestecandu-se cu grija.

3. Daca doriti sa il pastrati ca si dulceata atunci se poate turna in borcane sterilizate (spalate si limpezite bine si apoi lasate in cuptorul incins 5 minute). Borcanele umplute se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit dulceata se acopera cu capac si se pastreaza in camara.


Secretul gustului
e sa adaugati putina coaja rasa de portocala impreuna cu merisoarele!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am papat la Oldtimer in Viena snitzel(porc) cu un astfel de sos.Nu credeam sa fie asa gustoasa combinatia dar a fost de nota 10:)Unde ati gasit merisoare?

corina spunea...

Noi am mancat sosul asta de merisoare cu clatite si a fost tare buna combinatia :) La Viena tin si eu minte ca ne serveau sos de ceva rosu la snitel, dar nu am putut sa imi dau seama din ce era :)
Merisoarele le-am cules de la noi de la munte, din zona Belis, si le-am pus in caserole la congelator... la fel fac si cu afinele, murele si zmeura pe care le culeg peste vara.