joi, 30 octombrie 2008

Rulou de pangasius cu somon afumat





Ingrediente pentru 6 rulouri:

  • 3 file-uri de pangasius
  • 3 file-uri de somon afumat
  • 6 felii de branza mozarella
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura de marar
  • 125 ml vin alb demidulce
  • 50 ml apa
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper, 6 scobitori

Ustensile:

  • vas pentru cuptor


Preparare:

1. Se spala si se usuca cu un prosop fileurile de pangasius. Se taie fiecare file in 2 bucati pe lungime. La fel se taie si file-ul de somon afumat.

2. Se pune uleiul in vasul pentru cuptor, apoi se taie ceapa si mararul marunt si se pun in vas.

3. Se pregatesc rulourile astfel: se intinde o jumatate de file de pangasius, peste el se pune o jumatate de file de somon, si la sfarsit se pune o felie de mozarella. Se ruleaza si se inteapa cu o scobitoare sa nu se deruleze. Se pun in picioare in vasul cu ceapa.

4. Dupa ce s-au facut toate cele 6 rulouri, se toarna vinul si apa in vas si apoi se pun la cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 20-25 minute.

5. Se servesc calde cate 1-2 rulouri per portie impreuna cu o garnitura la alegere (la noi au fost cartofi natur pregatiti ca si in reteta de curcan cu ierburi).

Niciun comentariu: