joi, 28 august 2008

Smochine coapte

Anul trecut am descoperit in Kaufland smochinele proaspete. Nu stiam cum sunt la gust dar am indraznit sa le cumparam. Ca si fructe proaspete sunt delicioase, insa dorinta noastra de experiente culinare noi ne-a indemnat sa cautam o reteta potrivita pentru ele. Nu a trebuit sa cercetam prea mult, caci reteta era chiar sub nasul nostru, adica intr-un numar din revista Good Food. A iesit un desert atat de bun, incat anul acesta abia am asteptat sfarsitul lui august ca sa gasim din nou in supermarketuri smochine proaspete!
Si ca sa vedeti dovada, iata reteta magnifica:




Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 smochine proaspete coapte
  • 1-2 linguri de miere
  • unt, nuca

Ustensile:

  • vas pentru cuptor


Preparare:

1. Se spala cu grija smochinele sa nu se zdrobeasca.
2. Se taie in 4 pana aproape jos, insa cu grija sa nu se desprinda de tot bucatile. Se pune in fiecare smochina o bucatica mica de unt (jumatate de lingurita).
3. Se unge cu unt vasul pentru cuptor. Se aseaza smochinele in vas. Se presara nuca si mierea in vas.
4. Se pune la cuptorul incins la 200 grade timp de 20 minute.
5. Se servesc cate 2 de persoana impreuna cu sucul obtinut. Pentru o combinatie inedita, incercati sa le serviti cu mascarpone!


Secretul gustului
e sa cumparati smochine coapte si sa le preparati cat mai repede inainte sa isi piarda parfumul.

Niciun comentariu: