Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 fileuri de somon
- 2 lingurite miere
- sucul unei portocale
- 1 lingura mustar
- 750 g cartofi
- 250 g mazare
- 2 ardei grasi
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
Ustensile:
- bol pentru marinat
- vas pentru cuptor
- oala pentru fiert cartofii
Preparare:
1. Se pregateste marinata din mustar, sucul de portocala si miere. Se spala fileurile de somon, se usuca in prosop si apoi se pun in bol impreuna cu marinata. Se dau la frigider cam 30 minute.
2. Se pune apa intr-o oala la fiert. Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete. Cand apa a fiert se pun cartofii in apa si se lasa 15-20 minute la foc mediu. Cand sunt aproape fierti cartofii se scurg si se pun in vasul de cuptor.
3. Daca mazarea e congelata, se trece un jet de apa calda peste ea si se scurge. Se curata ardeii de samburi, se taie felii si impreuna cu mazarea se pun in vasul de cuptor unde deja sunt cartofii. Se toarna uleiul de masline peste legume, se pune sare, piper si se amesteca bine. Se scoate de la frigider marinata, se iau bucatile de somon si se pun peste legume in vas, apoi se toarna marinata peste ele.
4. Se da la cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute pana cand somonul e patruns.
|
|
|
|
3 comentarii:
Din pacate nu am reusit sa mai facem poza cu rezultatul final... a iesit atat de bun incat fomistii sefi nu au mai putut fi stapaniti :)
Arata incredibil de bine ce faci tu acolo :) Imi faci o pofta.... :)
Lorelei, multumim pentru aprecieri si te mai asteptam pe la noi cu impresii despre retete dupa ce le si gusti :)
Trimiteți un comentariu