duminică, 8 februarie 2009

Friptura de porc in crusta de cimbru

O bucata de carne... putin cimbru... vin... ceva nou pentru papilele noastre gustative.




Ingrediente:

  • 1 bucata de carne de porc pentru friptura
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2 linguri de cimbru tocat marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • inca 2 linguri ulei de masline pentru cuptor
  • 100 ml vin
  • sare, piper

Ustensile:

  • vas pentru cuptor
  • mojar


Preparare:

1. Se curata usturoiul, se taie felii si se pune in mojar impreuna cu 1/2 lingurita sare. Se piseaza bine, apoi se adauga boiaua, chimenul, cimbrul si uleiul. Se amesteca toate in mojar.

2. Se topeste untul si se adauga putin cate putin la amestecul din mojar. Va rezulta o pasta cu care vom unge carnea.

3. Carnea se spala si se sterge cu hartie absorbanta, se sareaza, pipereaza si apoi se unge cu pasta de cimbru din mojar.

4. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se pune carnea in vasul pentru cuptor impreuna cu 2 linguri ulei de masline. Se lasa carnea 20 de minute la cuptor, apoi se toarna 100 ml apa si 100 ml vin in vas. Se mai lasa la cuptor inca o ora jumatate - doua pana cand e gatita carnea.

5. Se scoate de la cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cam 10 minute inainte de a fi taiata.

Se serveste cu cartofi piure si morcovi.

Niciun comentariu: