Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 piept de pui
- 1 ardei rosu gras
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 cm radacina de ghimbir
- 1 albus de ou
- 2 linguri amidon
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de sos de peste (optional)
Ustensile:
- bol pentru marinat carnea
- wok
- spatula/lingura
Preparare:
1. Se spala puiul si se taie cubulete mici. Se bate albusul impreuna cu 1 lingura de amidon. Se pune puiul in spuma de albus si se lasa la marinat 15-30 minute in bucatarie si nu la frigider.
2. Se curata ceapa si se taie pestisori. Se taie ardeiul bastonase, iar ghimbirul si usturoiul se toaca marunt.
3. Se incinge o lingura de ulei in wok si se adauga carnea de pui. Se lasa la prajit cam 10 minute amestecand mereu sa nu se arda crusta de albus. Cand e prajit se ia din wok si se pune intr-un alt vas.
4. Se incinge in wok inca o lingura de ulei si se caleste ceapa, ardeiul si ghimbirul. Dupa circa 5 minute se adauga si usturoiul si se mai lasa cam 1 minut la prajit.
5. Se amesteca intr-o cana 50 ml apa, 1 lingura de amidon, zeama de lamaie si sosul de peste. Se toarna in wok peste legume, se amesteca bine si apoi se pune si carnea prajita in wok. Se gusta si daca doriti se poate adauga sare.
Se serveste cu orez fiert.
De unde se procura:
- sosul de peste se gaseste in zona alimentelor asiatice in majoritatea supermarketurilor.
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu