Ingrediente:
- 50 g nuca (optional)
- 1 dovlecel
- 1 mar
- 180 g faina
- 120 ml ulei
- 180 g zahar
- 2 oua
- 100 g nuca de cocos rasa (1/2 cup)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita praf de copt
Ustensile:
- 2 boluri
- mixer
- tava de chec (30 cm lungime)
- hartie de copt (optional)
Preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius si se pune nuca in tava. Se lasa cam 5 minute la cuptor sa se prajeasca. Se scoate si se taie marunt cu un cutit. Se pune hartie de copt pe tava de chec sau se unge tava cu ulei si apoi se presara faina pe fundul si pe peretii tavii.
2. Se curata dovlecelul si marul si apoi se razalesc marunt. Se storc in maini de excesul de suc (nu chiar de tot sucul :) ).
3. Intr-un bol se pune faina, sarea, scortisoara, nucsoara, praful de copt si bicarbonatul si se amesteca pentru omogenizare.
4. Se pun in celalalt bol ouale si zaharul si se mixeaza cu mixerul cam 5 minute pana se topeste zaharul. Se adauga apoi esenta de vanilie si uleiul putin cate putin (mixerul merge in continuare). Dupa ce s-a incorporat complet uleiul se scoate mixerul din compozitie si se adauga faina din bol si se amesteca pentru omogenizare cu o lingura de lemn. Apoi se adauga nuca si nuca de cocos. Se amesteca din nou fin.
5. Se toarna compozitia de chec in tava si se pune la cuptor pentru 50-60 de minute. Se verifica cu o scobitoare.
Se serveste rece.
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu