luni, 22 septembrie 2008

Gratin de dovlecel




Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2 kg dovlecel (2 dovlecei mari)
  • 150 g orez
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 200 g branza (poate fi un amestec de cascaval, branza de vaci si branza de oaie)
  • sos Bechamel din 500 ml lapte
  • 2 linguri de pesmet
  • sare, piper

Ustensile:

  • oala de fiert
  • vas de iena
  • bol de sticla


Preparare:

1. Se fierbe orezul in apa cu 1 lingurita de sare. Se curata dovlecelul de coaja, se taie in jumatate si se curata de samburi. Se taie dovlecelul in cubulete si se pune la fiert 10 minute in apa cu o lingurita de sare. Se strecoara si se pune in bol. Se adauga orezul in bol.

2. Se bat ouale, se adauga smantana la ele si apoi se incorporeaza in sosul Bechamel. Se pune amestecul in bol peste dovlecel. Se adauga pesmetul, sare, piper si jumatate din cantitatea de branza.

3. Se unge vasul de iena cu putin unt. Se toarna compozitia din bol in vasul de iena. Se pune restul de branza deasupra.

4. Se pune la cuptor la 180 grade cam 40 de minute sa se inchege bine.

Niciun comentariu: