Ingrediente pentru o tarta de 28 cm:
Ustensile:
Preparare: 1. Se amesteca faina, sarea si zaharul intr-un bol. 2. Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca cu mana. Rezultatul trebuie sa aiba aspect de pesmet. 3. Se bate oul impreuna cu apa, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se adauga la amestecul de faina si unt si se framanta pana se obtine un aluat moale. 4. Se pune aluatul intr-o folie de plastic la frigider 30 minute inainte de a fi folosit. Aluatul acesta se poate face mult mai rapid daca se foloseste un robot de bucatarie: se pune faina, sarea si zaharul in vasul de robot si se dau 2-3 pulsuri, apoi se adauga untul cubulete si se mai dau 10 pulsuri, iar la final se adauga oul, apa, esenta de vanilie si coaja de lamaie si se fac 10-15 pulsuri pana e omogen aluatul. Si gata! |
sâmbătă, 16 mai 2009
Aluat de tarta sarata (Pate Brisee)
Reteta aceasta clasica de Pate Brisee o folosim la toate tartele cu tenta sarata ce pot fi servite ca si aperitiv sau ca si fel principal.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu