vineri, 24 octombrie 2008

Salata de sfecla rosie cu portocale

Pentru ca tot a sosit sezonul sfeclei rosii si pentru ca suntem mari amatori ai gustului ei dulce, am pregatit o salata sanatoasa si plina de vitamine.



Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 bucati mici de sfecla rosie (cam 500 g)
  • 1 portocala intreaga
  • 100 ml suc de portocale (de la o portocala)
  • 1 lingura de unt
  • sare, piper, chimen

Ustensile:

  • tocator de lemn
  • cutit
  • cratita
  • manusi chirurgicale pentru etapa curatatului si feliatului sfeclei (optional)


Preparare:

1. Se spala si se curata sfecla de coaja.

2. Se rade pe razatoarea mare sfecla sau se taie bastonase.

3. Se stoarce o portocala.

4. Se topeste untul in cratita.

5. Se adauga sfecla si se lasa putin la calit.

6. Se adauga circa 1/2 lingurita de sare si piper dupa gust si sucul de portocale.

7. Se acopera si se lasa sa se fiarba la foc mediu circa 10-15 minute.

8. Daca va place chimenul se poate pune si chimen prajit in tigaie fara ulei.

9. Se curata o portocala de coaja exterioara luand si pielita alba complet de pe portocala. Apoi cu un cutit se taie feliile individuale de portocale din nou fara pielita dintre ele, in asa fel incat sa rezulte doar pulpa de portocala. Se amesteca cu sfecla si se serveste la temperatura camerei.

Niciun comentariu: