miercuri, 15 octombrie 2008

Porc cu ghimbir





Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 g carne de porc
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • o radacina de 2 cm de ghimbir
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 250 ml supa de pui
  • sare, piper

Ustensile:

  • vas pentru cuptor
  • cratita de sos
  • strecuratoare


Preparare:

1. Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se pune la marinat cam 1 ora impreuna cu uleiul, sosul de soia, sare, piper si ghimbirul taiat marunt.

2. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu ulei vasul pentru cuptor si se pune in el carnea impreuna cu marinata si 3-4 linguri de apa sau supa de pui.

3. Dupa circa 10 minute, se adauga la carne ceapa si morcovul taiate marunt si usturoiul intreg. Se mai lasa la cuptor cam 1 ora si 30 minute. Din cand in cand se mai verifica si se mai ia cu lingura sos din vas si se toarna peste carne. Daca e cazul se mai poate adauga apa/supa de pui. Cand e gata carnea (temperatura interna masurata in punctul de mijloc cu un termometru de carne este de 80-85 grade Celsius) se ia din vas si se pune in alt vas la loc cald.

4. Se toarna sosul din vas intr-o cratita si se pune pe foc impreuna cu pasta de tomate. Dupa cateva minute se adauga supa de pui si se mai fierbe cam 15 minute. Se strecoara si se aleg cateii de usturoi.

5. Se amesteca in alt vas mierea si otetul si se pun la foc mediu pana se caramelizeaza usor, apoi se adauga sosul strecurat si cateii de usturoi. Se lasa sa fiarba pana cand sosul capata consistenta (cam 15-20 minute).

6. Se strecoara sosul si se paseaza cateii de usturoi, se potriveste de gust cu sare si piper.

Niciun comentariu: