marți, 16 noiembrie 2010

Dovlecel umplut cu legume

O mancare vegetariana foarte satioasa inspirata de Silvia Jurcovan.




Ingrediente pentru 4 portii:

  • 3 dovlecei
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 1 rosie
  • o mana de porumb
  • 1 ou
  • 100ml smantana
  • 50g cascaval razalit
  • marar
  • pesmet

Ustensile:

  • oala de fiert dovleceii
  • cratita
  • vas iena


Preparare:

1. Se pune o oala cu apa la foc. Se spala si se taie coada la 2 dovlecei. Se taie apoi in doua pe lungime, iar daca dovleceii sunt foarte lungi atunci se mai pot taia si pe latime in jumatate. Se pun asa cu coaja in oala cu apa clocotita si se fierb 10 minute. Se pun in strecuratoare si se lasa sa se raceasca putin.

2. Se curata ceapa, morcovul, dovlecelul ramas si rosia de coaja. Se taie marunt ceapa, morcovul, ardeiul si se calesc in uleiul incins 2-3 minute, apoi se adauga putina apa, se reduce focul la minim si se acopera cu un capac. Se verifica din cand in cand sa nu scada apa si daca trebuie se mai adauga tot asa cate putin. Cam in 10-15 minute ar trebui sa fie fierte legumele. Se adauga rosia si dovlecelul taiate bucatele marunt si se mai lasa la fiert amestecul pana e fiarta rosia.

3. Intre timp se pune porumbul congelat la fiert 2 minute si se strecoara.

4. Se amesteca legumele cu porumbul si mararul, se potriveste de sare si piper.

5. Se scurg dovleceii de apa si se preseaza putin sa iasa apa din ei, apoi se scobeste miezul si se lasa un perete cam de 1 cm. Miezul de dovlecei se pune impreuna cu legumele.

6. Dovleceii se aseaza unul langa celalalt, cu scobitura in sus, intr-un vas de iena uns cu o lingura de ulei si apoi tapetat cu pesmet. Peste amestecul de legume putin racit se pune oul, cascavalul razalit si smantana si se umplu dovleceii. Daca ramane umplutura se poate pune intre dovlecei si se niveleaza.

Se pune la cuptor 30-40 minute la 180 grade pana cand se rumeneste deasupra.

Niciun comentariu: