joi, 8 ianuarie 2009

Supa crema de ciuperci

Dupa toata nebunia si excesele sarbatorilor de iarna, ne-am gandit sa incercam o mancare mai usoara si totusi suficient de consistenta pentru o seara friguroasa de iarna.




Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 4 fire de cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 litru de supa de pui sau supa de legume
  • 50-100 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • sare

Ustensile:

  • oala de supa
  • bol
  • blender
  • tocator


Preparare:

In cazul in care nu aveti supa de pui sau de legume gata preparata, puteti prepara o supa rapida de legume din 1 litru de apa ca si la reteta de Risotto cu mazare si feta.

1. Se curata ciupercile de coaja si se taie bucati potrivite. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se iau frunzele de pe firele de cimbru (daca se foloseste proaspat).

2. Se incinge in oala uleiul de masline. Se adauga ceapa, usturoiul, jumatate de lingurita de sare si cimbrul. Dupa 1 minut se adauga 50 ml de apa si se lasa sa fiarba acoperit la foc mediu cam 5 minute. Se adauga ciupercile si dupa inca 5 minute se adauga lingura de faina si supa de pui sau legume. Dupa ce incepe sa clocoteasca se da focul mai incet, se acopera oala partial si se mai lasa sa fiarba cam 20 de minute.

3. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se mai raceasca, apoi se pune in blender si se toaca.

4. Se pune crema de ciuperci din nou la foc, se adauga laptele pana la consistenta dorita (trebuie sa fie ca o smantana groasa, sa nu fie foarte lichida supa). Se lasa sa dea un clocot si se adauga sare si piper daca mai e cazul.

Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu putina smantana.

Niciun comentariu: