marți, 21 octombrie 2008

Crema de vanilie





Ingrediente:

  • 1000 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 75 g galbenusuri(4 galbenusuri)
  • 110 g oua(2 oua)
  • 75 g amidon
  • 60 g unt
  • o lingurita esenta de vanilie sau zahar vanilat

Ustensile:

  • cratita
  • bol de sticla
  • tel

Preparare:

1. Intr-o cratita se pune la fiert laptele cu 100 g zahar.

2. Intr-un bol se amesteca cu telul galbenusurile si ouale. Se adauga amidonul si restul de zahar, amestecandu-se pana cand compozitia devine perfect omogena.

3. Cand laptele a clocotit, se ia de pe foc si se adauga putin cate putin la amestecul de oua. Se toarna apoi tot amestecul in cratita cu laptele si se da la foc incet pana clocoteste, amestecand continuu.

4. Cand compozitia se intareste, se ia de pe foc si se adauga vanilia si untul.

5. Cratita se scufunda intr-un vas plin cu apa rece, astfel incat sa se raceasca cat mai repede.

Inainte de folosire, crema de vanilie se amesteca cu telul astfel incat sa devina cremoasa, altfel s-ar numi budinca si nu crema de vanilie. Budinca de vanilie e de fapt creme anglaise si va fi subiectul unei postari viitoare.

Secretul gustului
este folosirea vaniliei autentice sau a zaharului vanilat din vanilie, nu a aromelor sintetice.

Niciun comentariu: