duminică, 2 noiembrie 2008

Piept de pui la cuptor cu gutui

Pentru ca se apropie sezonul gutuilor, am pregatit o reteta inedita ce sa invaluie bucataria in parfum de gutui.




Ingrediente pentru 2 portii:

  • 1 piept de pui
  • 2 gutui
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • putina zeama de lamaie
  • sare, piper

Ustensile:

  • vas pentru cuptor
  • curatator de legume
  • cutit


Preparare:

1. Se curata de coaja si de seminte gutuile si se taie cubulete. Se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze foarte tare.

2. Se pune uleiul in vas si apoi se pun gutuile si se presara zaharul.

3. Se spala pieptul de pui si se usuca. Se sareaza si se pipereaza si aseaza peste gutuile din vas. Se acopera cu o folie de aluminiu vasul si se pune la cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 45-50 minute. Cam la jumatatea perioadei, se scoate vasul de la coptor, se descopera cu grija si se toarna cu o lingura zeama de gutui din vas peste pieptul de pui (asta pentru ca sa se aromatizeze bine), apoi se pune iarasi la cuptor.

4. Se serveste impreuna cu gutuile din vas si eventual cu cartofi natur sau piure.

Niciun comentariu: