luni, 12 ianuarie 2009

Rulada de curcan cu prune





Ingrediente:

  • 2 pulpe superioare de curcan
  • 15-20 prune uscate
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingura pesmet
  • 1 albus
  • 2 cepe
  • verdeturi (cimbru, patrunjel)
  • 2 morcovi
  • ulei de masline
  • sare, piper

Ustensile:

  • vas pentru cuptor
  • cratita
  • ata tare pentru rulat


Preparare:

1. Se dezoseaza pulpele de curcan (fiecare pulpa are un os). Daca decideti sa folositi pulpe inferioare sa va pregatiti psihic sa scoateti circa 10 oase :)

2. Puneti la fiert intr-o cratita 1.5 litri de apa impreuna cu oasele rezultate in urma dezosarii.

3. Se toaca marunt una din cepe, prunele si verdeturile. Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, iar dupa ce a ajuns translucida se adauga si prunele si verdeturile. Se amesteca si se mai lasa 2-3 minute la foc. Se lasa sa se raceasca.

4. Se curata morcovii si a doua ceapa. Se pune ulei in vasul pentru cuptor si apoi se aseaza morcovii si ceapa taiate bucati cam de 1-2 cm grosime. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.

5. Se amesteca pesmetul, mustarul si albusul cu prunele, se pune putina sare si piper. Se intinde o pulpa dezosata, se sareaza si pipereaza, apoi se intinde jumatate din umplutura de prune. Se ruleaza cu grija si se leaga cu ata sa nu se desfaca.

6. Pregatitul umpluturii si rulatul in general dureaza cam jumatate de ora, adica timpul suficient ca in cratita de pe foc sa obtinem o pseudo-supa de curcan. Turnam cam 150 ml de supa fierbinte peste morcovii din vasul pt cuptor, apoi asezam ruladele peste si dam la cuptor 10 minute fara capac, apoi asezam capacul, reducem focul la 160 grade si lasam rulada la cuptor cam 1 ora si 15 minute - 1 ora si jumatate. Restul de supa de curcan se poate folosi pentru prepararea sosului sau se poate congela pentru preparate viitoare.

7. Se taie ata de pe rulada, iar rulada se taie felii de 2 cm. Se poate servi cu sos de migdale si cartofi piure.

Niciun comentariu: