vineri, 10 octombrie 2008

Paste primavera





Ingrediente pentru 2 portii:

  • 200 g spagheti (pot fi si penne sau orice alt tip de paste)
  • 1 dovlecel
  • 1 praz mare sau 2 bucati de praz mic
  • 100 g morcovi
  • 100 g mazare
  • 5 linguri de smantana
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 50g parmezan
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Ustensile:

  • vas pentru fiert pastele
  • vas pentru sos
  • strecuratoare
  • lingura de lemn


Preparare:

1. Se pun la fiert in apa sarata morcovii si mazarea. Cand sunt fierte se strecoara. Se rade parmezanul (daca nu il aveti deja ras, dar sa stiti ca e mult mai bun gustul de parmezan proaspat razuit fata de cel razuit din magazin :) ).

2. Se curata dovlecelul si prazul si se taie dovlecelul cubulete iar prazul rondele. Se pun 3 linguri de ulei de masline in vasul pentru sos si se caleste prazul 2 minute, apoi se adauga dovlecelul si se lasa la calit inca 10 minute amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda. Dupa cele 10 minute se reduce focul si se adauga smantana. E important sa nu ramana focul iute sa nu branzeasca smantana. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga morcovii si mazarea, se amesteca sa se omogenizeze bine. La final se potriveste de gust cu sare si piper si se adauga mararul tocat marunt.

3. Se fierbe apa cu sare si 2 linguri de ulei. Cand clocoteste apa se pun pastele si se lasa la foc conform specificatiilor de pe pachet astfel incat sa rezulte niste paste fierte "al dente".

4. Se scurg pastele si se impart in farfurii. Peste ele se pune sosul de legume si parmezanul ras.


Secretul gustului
e sa adaugati la sosul de legume putina coaja rasa de lamaie o data cu smantana!

Niciun comentariu: