Ingrediente pentru 14 clatite mari:
Ustensile:
Preparare: 1. Se cern faina, zaharul si sarea intr-un castron se sticla. Se adauga ouale si putin lapte astfel incat sa obtineti o pasta fara cocoloase. Treptat se adauga restul de lapte si uleiul. Consistenta finala a aluatului trebuie sa fie ca si cea a smantanei. Daca este prea densa, se poate adauga apa, iar daca are cocoloase se trece printr-o sita. 2. Se acopera cu o folie si se lasa sa stea timp de 2 ore la temperatura camerei. 3. Pentru prajire se unge cu foarte putin ulei o tigaie antiaderenta (cel mai bine e sa folositi o pensula de silicon) si se incinge. Se pune 60 ml din compozitie (aproape un polonic) in tigaie astfel incat sa acopere toata tigaia. Clatita se prajeste pe o parte timp de un minut, un minut si jumatate, pana cand dobandeste o culoare aurie dupa care se intoarce. 4. La final se pot umple cu compozitia dorita. Noi de data asta le-am umplut cu crema de vanilie si le-am servit cu sos de merisoare. Secretul gustului consta in adaugarea unei linguri de rom sau de coniac in compozitie. |
miercuri, 22 octombrie 2008
Clatitele perfecte
Le-am denumit "clatitele perfecte" pentru ca ies perfecte inca de la prima, nu se lipesc si nu trebuie aruncat nimic din ce iese :) Cei care au luat reteta de la noi ne-au marturisit ca nici nu au mai incercat alte retete cand au vazut cat de bine ies clatitele acestea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Am facut si eu reteta ta de clatite. Imi plac mult cum au iesit...insa m-am cam pacalit cu sarea...in reteta scrie 1 1/3 lingurita si eu am pus numai o jumatate de lingurita...nu se simte tare dar tot se simte...Sigur asa e reteta?
Ma bucur ca ti-au placut clatitele si iti multumesc pentru observatia foarte buna :), acolo s-a strecurat o mica eroare la transformarea cantitatii de sare din grame in lingurite, iar cantitatea corecta de sare e 1/3 lingurita. Am modificat in consecinta.
Trimiteți un comentariu