Ingrediente pentru 6 portii a 150g:
Ustensile:
Preparare: 1. Se amesteca ouale, zaharul, sarea si vanilia intr-un vas pana cand sunt bine omogenizate, dar nu s-a format spuma. Se incalzeste putin laptele, pana pe la 30C, si se toarna incet peste compozitia din oua, amestecand continuu. Se indeparteaza spuma formata prin strecurare sau cu o lingura.Se incalzeste cuptorul la 165C. 2. Se prepara caramelul din 165g zahar si se repartizeaza pe fundul recipientelor (care trebuie sa fie curate si bine uscate). 3. Se aseaza recipientele intr-o tava adanca si se toarna compozitia in ele, cu ajutorul unui polonic. Tava se aseaza in cuptor si se toarna in ea apa clocotita astfel incat nivelul apei sa fie acelasi cu nivelul compozitiei din recipiente. 4. Se lasa in cuptor la 165C pana cand compozitia este bine legata, aproximativ 50 de minute. Se serveste rece. Secretul gustului Vanilia naturala in loc de esenta. |
vineri, 21 noiembrie 2008
Crema caramel
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
buna seara,numele meu este Silica si as dori sa ma lamuriti si pe mine cu gramajul oualelor,mai precis :se cantaresc ouale fix 250 gr sau este o mica greseala. Pare f interesanta reteta asemanand-o cu crema de zahar ars.Imi cer scuze de deranj.Sarbatori fericite va doresc
Trimiteți un comentariu