sâmbătă, 13 decembrie 2008

Tarta cu dovleac, ciocolata si rom

Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine ciocolata si dovleacul nu prea se cunosteau pana sa intalnesc reteta asta. Sunt multe retete carora le poti descoperi gustul inca inainte de a le face, sunt altele pentru care gustul e inca un mister si dupa ce s-a uscat demult cerneala pe nota de plata. Reteta acesta face parte din a categoria a doua, iar gustul e greu de intuit, pentru ca la el contribuie trei ingrediente: untul de buna calitate care se amesteca cu faina in coca pentru tarta, care se va topi in gura; ciocolata amaruie rupta in bucatele mici care sunt inconjurate de dovleac si aroma de rom :)
Rezultatul e special si va invit sa-l descoperiti si sa-l impartasiti cu cititorii acestui blog. Iata care sunt ingredientele pentru acest experiment:




Ingrediente pentru o tarta de 26-28cm:


Ustensile:

  • moara de legume, sita sau robot pentru pasat
  • bol
  • cratita
  • tava pentru cuptor
  • folie de aluminiu


Preparare:

1. Dovleacul se spala, se curata de coaja si de samburi si se taie in cuburi cu latura de 2cm. Se aseaza intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si sa pune in cuptorul preincalzit la 200C, timp de o ora. Dupa ce se raceste, se trece pritr-o sita sau o moara de legume.

2. Zaharul se dizolva in apa si se lasa sa clocoteasca impreuna cu batonul de scortisoara, apoi sa adauga romul si se lasa pe foc 4-5 minute, amestecand constant. Se lasa sa se raceasca. Se adauga siropul peste doveacul rece, untul la temperatura camerei si ciocolata rupta in bucati mici. Compozitia astfel pregatita se foloseste pentru a umple tarta.

3. Se umple tarta cu compozitia si se da in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la 200C.

Niciun comentariu: