luni, 22 septembrie 2008

Sos Bechamel





Ingrediente:
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • bouquet garni
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi

Ustensile:
  • cratita de sos
  • 2 cratite cu diametre diferite ce se pot suprapune pentru a realiza o baie de abur
  • strecuratoare
  • tel

Preparare:

1. Se curata ceapa si se zdrobeste usturoiul. In cratita mare se pune apa la fiert.

2. Se pune laptele la fiert in cratita de sos impreuna cu ceapa, usturoiul si legatura de bouquet garni. Dupa ce da un clocot se ia de pe foc.

3. In cratita mai mica se topeste untul. Se adauga faina si se amesteca cu telul 1 minut, apoi se pune tot laptele impreuna cu mirodeniile peste faina. Se amesteca pana se ingroasa.

4. Se ia cratita mica, se acopera cu un capac si se pune deasupra cratitei mari. Se lasa la foc mediu 25 minute.

5. Se strecoara sosul si se potriveste de gust cu sare si piper.


Secretul gustului
e sa adaugati un strop de nucsoara la final.

Niciun comentariu: