sâmbătă, 23 august 2008

Risotto cu mazare si feta





Ingrediente pentru 2 portii:

  • 100 g orez pentru risotto
  • 50 g mazare
  • 50 g feta
  • 2 linguri ulei de masline
  • jumatate de lamaie
  • rucola
  • sare, piper

Pentru supa:

Ustensile:

  • cratita pentru supa
  • cratita pentru risotto
  • lingura de lemn
  • strecuratoare
  • cutit


Preparare:

1. Mai intai se pregateste supa pentru risotto astfel: se pun cei 500 ml apa la fiert. Intre timp se curata legumele. Cand apa da in clocot se adauga morcovii si telina taiate bucati mari, ceapa intreaga si legatura de bouquet garni. Se lasa sa fiarba acoperit circa 20 de minute. Apoi se strecoara.

2. Se fierbe mazarea si se strecoara. Se spala rucolla.

3. Se incinge la foc mediu uleiul in cratita de risotto. Se adauga orezul si se amesteca pana ce e bine acoperit cu ulei orezul. Se adauga treptat cate un polonic din supa fierbinte pregatita inainte. Se amesteca si se lasa pana e absorbita aproape de tot supa. Se mai adauga un polonic de supa si se amesteca din nou. Se repeta adaugarea cate unui polonic de supa pana cand orezul este fiert (circa 15 minute).

4. Se ia de pe foc risotto si se adauga mazarea, zeama de la lamaie, sarea, piperul si bucatelele de feta.

5. Se serveste risotto impreuna cu rucolla.


Secretul gustului
consta in prepararea supei si evitarea folosirii cubului knor sau a vegeta pentru a substitui acest pas.

Niciun comentariu: