joi, 18 noiembrie 2010

Pui cu spanac si susan

Cu ultimele sfortari ale recoltei de toamna de spanac am pregatit o reteta chinezeasca incercata si ras-incercata in bucataria noastra.




Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 maini de spanac
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1 cm radacina ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri susan
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • sare, piper

Ustensile:

  • wok
  • tocator
  • cutit


Preparare:

1. Se spala si se sterge bine cu prosoape de hartie pieptul de pui. Se taie fasii mici de 1 cm.

2. Se taie pestisori ceapa, iar ceapa verde se taie rondele. Spanacul se spala si se taie bucati mai mari. Ghimbirul si usturoiul se curata de coaja si se toaca marunt.

3. Se incinge wokul si se pun semintele de susan la prajit. Se amesteca intr-una. Prajirea nu trebuie sa depaseasca 5 minute, altfel susanul devine amar. Se ia susanul din wok.

4.Se incinge 1 lingura de ulei in wok. Se adauga jumatate din cantitatea de usturoi si ghimbir, iar dupa 15 secunde se adauga ceapa feliata. Se lasa la calit amestecandu-se usor cam 5 minute pana se inmoaie. Se scoate din wok.

5. Se pune restul de ulei in wok. Se adauga restul de usturoi si ghimbir si fasiile de pui. Se lasa la prajit cam 5 minute (pana nu mai e roz in mijloc) amestecandu-se usor.

6. Se adauga spanacul si ceapa verde rondele. Dupa circa 3-5 minute, adica dupa ce s-a inmuiat spanacul, se adauga ceapa calita anterior si sosul de soia. Se pune sare si piper.

7. Se adauga amidonul si apa si se amesteca pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se adauga semintele de susan prajite.

Se serveste cu orez.

3 comentarii:

Anki spunea...

mmmmm, lecker!
Multumim pentru idee; zilele ce vin am in plan puiul marocan...

:)

corina spunea...

Puiul marocan nu o sa te dezamageasca :)

boscodina spunea...

Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !