miercuri, 11 februarie 2009

Salata de telina si morcov





Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 1/2 telina
  • 2 morcovi
  • 1 mar
  • un pumn de nuci
  • 50 g branza cu mucegai Bergablue
  • jumatate de lamaie
  • frunze de salata verde
  • sare, piper

Ustensile:

  • razuitoare sau robot de bucatarie cu disc de razuire
  • bol


Preparare:

1. Se curata de coaja telina, morcovii si marul. Se spala frunzele de salata.
2. Se razuiesc legumele si apoi se aseaza in bol. Se stoarce lamaia peste ele. Se potrivesc de gust cu sare si piper.
3. Se taie cubulete branza cu mucegai. Se aseaza frunzele de salata in bolurile de servit, se pun apoi legumele razuite, iar la final se aseaza branza si nuca.


Variante:
in cazul in care nu agreati gustul intens de legume crude (noua ne place mult), puteti prepara o mica maioneza ce sa fie incorporata in amestecul de legume in locul sucului de lamaie.

Niciun comentariu: