Pentru ca in foarte multe retete de-ale noastre apare caramelul, iata care e reteta de baza pentru prepararea lui:
Ingrediente:
Ustensile:
- cratita de inox
- lingura de lemn
- pensula
Preparare:
Se adauga intr-un vas zaharul si apa, se pun la foc mijlociu, si se amesteca pana cand zaharul este topit. Este important ca zaharul sa fie topit inainte ca amestecul sa ajunga la temperatura de fierbere. Cand incepe sa fiarba, se ung marginile vasului cu o pensula uda pentru ca zaharul sa nu se cristalizeze de margini. Rezistati tentatiei de a mai pune apa sau zahar, compozitia va ajunge la consistenta si culoarea dorita in cateva minute (aprox. 5). Pentru a se opri caramelizarea, se scufunda vasul cu caramelul in apa rece pentru 1 secunda apoi se scoate afara, suficient cat sa se raceasca putin dar nu indeajuns de mult incat sa se intareasca. Se foloseste dupa cum specifica reteta, iar cu ce ramane se poate face intotdeauna nuca in caramel.
Un termometru de zahar este util, astfel incat sa poata fi masurata cu exactitate temperatura dorita, care in cazul nostru ar fi 115C.
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu