miercuri, 3 decembrie 2008

Aluat streusel





Ingrediente:

Pentru 600g de aluat streusel sau crumble
  • 125g unt rece
  • 125g zahar tos
  • 1/4 lingurite sare
  • 125g faina
  • 125g pudra de migdale


Preparare:

Se taie untul in cuburi cu latura de 1.5cm. Se adauga intr-un bol impreuna cu zaharul, faina, sarea si pudra de migdale. Se apesteca pana se obtine un aluat omogen si sfarmicios, care se pune la frigider si apoi se foloseste dupa trebuinta.


Daca nu aveti pudra de migdale, nu-i nici o problema, ea se poate obtine astfel: se pune 1L de apa la fiert, cand clocoteste se adauga in ea migdalele cu coaja (250-500g) si se lasa 1 minut pe foc pana se umfla putin. Se ia vasul de pe foc, se scurge de apa fierbinte iar migdalele se trec prin apa rece. Asta face coaja sa se indeparteze cu usurinta de miez. Dupa ce ati separat miezul de migdale, il lasati sa se usuce cateva zile. Cand aveti nevoie de pudra, se pun samburii in masina de macinat cafea, impreuna cu o lingura de zahar si sa macina.

De obicei curatam mai multe migdale atunci cand le cumparam astfel incat sa avem tot timpul pregatite daca e nevoie. Iar rasnita de cafea numai cafea nu a vazut in ea :).

Niciun comentariu: