miercuri, 19 noiembrie 2008

Ciuperci umplute





Ingrediente:

  • 9 ciuperci potrivit de mari
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 catel usturoi
  • 1 felie de sunca
  • 1/2 ardei rosu sau gogosar
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 rosie mica sau 1-2 linguri de bulion
  • 1 lingura de smantana
  • parmezan razalit
  • sare, piper

Ustensile:

  • cratita
  • lingura de lemn
  • vas pentru cuptor


Preparare:

1. Se indeparteaza coada de la ciuperci si se curata de coaja.

2. Se toaca marunt usturoiul si patrunjelul. Se razaleste morcovul, se taie marunt sunca, cozile de ciuperci, rosia si ardeiul.

3. Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga morcovul, sunca, ardeiul si putina sare. Se lasa la calit cam 5 minute amestecandu-se din cand in cand. Se adauga apoi cozile de ciuperci, usturoiul, patrunjelul si rosia. Se mai lasa sa fiarba incet cam 5-10 minute. La final se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot. Se sareaza si se pipereaza.

4. Se ia cu o lingurita umplutura si se pune in palaria ciupercii. Se aseaza ciupercile astfel umplute in vasul pentru cuptor. Se presara parmezan ras pe fiecare ciuperca.

5. Se lasa la cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 20-25 de minute.


Variante:
reteta poate fi adaptata din mers in functie de ingredientele pe care le aveti in casa, insa va recomand sa nu renuntati la morcov si la smantana.

Niciun comentariu: