luni, 19 ianuarie 2009

Topfenpalatschinken (Rulouri de clatite cu crema de branza)

Daca ati facut o portie prea mare de clatite si nu stiti cu ce sa le umpleti, am vrea sa va propunem pentru astazi o umplutura delicioasa cu branza care vine din bucataria austriaca.




Ingrediente:

  • 10 clatite
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 400g de branza de vaca(20% grasime), data printr-o sita
  • 120g unt
  • 80g zahar praf
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 2 lingurite amidon
  • putina sare
  • 120g de stafide inmuiate in 2-3 linguri de rom
  • 50g zahar

Pentru sos :

  • 190ml lapte
  • 190ml smantana
  • 3 oua
  • 45g zahar praf
  • 1 lingurita zahar vanilat

Ustensile:

  • tel
  • 2 boluri mari de sticla
  • boluri pentru ingrediente
  • vas termorezistent

Preparare:

1. Se amesteca untul, zaharul praf, zaharul vanilat, amidonul, sarea si lamaia pana cand amestecul devine spumos. Se adauga treptat galbenusurile si apoi branza.

2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si se amesteca cu stafidele si amestecul de branza.

3. Clatitele se aseaza astfel incat sa se suprapuna una peste cealalata, se intinde umplutura si se formeaza un rulou lung. Se taie un bucati de 8-10cm. Se unge cu unt un vas termorezistent, in care se cladesc clatitele. Se coc in cuptorul preincalzit la 160C pentru 15 minute (fara sos).

4. Cat timp stau clatitele la cuptor se pregateste sosul: se combina toate ingredientele si se amesteca pana cand compozitia e omogena. Se toarna peste clatite si se da la cuptor pentru inca 15 minute.

Se servesc calde, insa nu chiar fierbinti caci veti risca o arsura a limbii asa cum am patit noi :)

Niciun comentariu: