duminică, 26 aprilie 2009

Salata de cartof cu avocado

Am auzit multa lume plangandu-se de gustul fructului de avocado si e pacat sa nu profitam de toti antioxidantii si colesterolul bun (HDL) din el doar pentru ca nu stim cand e perfect pentru consum. De obicei avocado ce se gaseste in comert este prea verde, e tare si nu are o aroma distincta in afara de gustul de "verde". Consumat asa, precis nu o sa va determine sa il cumparati si a doua oara :). Insa, pentru a profita de aroma lui totala, dupa ce se cumpara trebuie lasat la copt la temperatura camerei cateva zile langa o banana (pana este usor moale la pipait); abia atunci veti putea simti gustul lui delicios aducand a nuci. Se poate consuma simplu doar cu putina sare si piper sau in combinatii delicioase de salate.





Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 cartofi medii
  • 1 avocado
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de lamaie (1-2 linguri)
  • sare, piper

Ustensile:

  • bol pentru salata


Preparare:

Se fierb cartofii in coaja. Se curata apoi, se taie cubulete si se pun in bol.
Se taie avocado in jumatate, se scoate samburele, se curata de coaja, apoi se taie cubulete. Se stropeste cu zeama de lamaie.
Se amesteca avocado cu cartofii, se pune uleiul si se sareaza si pipereaza dupa gust.


Secretul gustului
e un avocado copt perfect.

Niciun comentariu: