miercuri, 20 mai 2009

Salata Penelopa

Salatele nu sunt mancaruri satioase in general, insa prin adaugarea de branzeturi si boabe se poate obtine consistenta.




Ingrediente:

  • o mana de spanac
  • 3 rosii
  • 1 castravete
  • 200 g fasole boabe rosie fiarta
  • 1 ardei
  • 3 cepe verzi
  • 100 g branza feta
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de oregano proaspat sau 1/2 lingurita oregano uscat
  • ridichi optional
  • sare, piper

Ustensile:

  • bol pentru salata
  • tocator
  • cutit
  • curatator de legume


Preparare:

Se spala spanacul, se rupe bucatele si se pune in bol. Se curata castravetele, se taie rondele si se adauga la salata impreuna cu rosia si ardeiul taiate felii.

Fasolea boabe gata fiarta se adauga si ea la salata, la fel si ceapa taiata marunt (si foile verzi ale cepei se pun in salata). Se asezoneaza cu sare, piper, ulei si zeama de lamaie. Se toaca firele de oregano, se taie cubulete branza feta, se adauga la salata si se amesteca pentru omogenizare.

Daca tot nu vi se pare ca e indestulatoare, salata aceasta se poate servi si cu o felie de paine alaturi.

3 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte bine arata ! Am facut si eu de curand salata cu fasole si chiar este foarte buna si satioasa.

Carmen spunea...

Felicitari pentru blog!Salata arata foarte bine,la fel si tarta cu ciuperci,yummy!

Doinitza`s cakes spunea...

arata foarte bine trebuie incercata