vineri, 25 iulie 2008

Clatite cu portocale si urda proaspata





Clatite cu portocale si urda proaspata (Orange and ricotta pancakes)
urda - 1 cana
zahar fin - 5 linguri
oua - 3 bucati
coaja rasa de la o portocala
faina - 1/2 cana
unt pentru prajit


Se amesteca urda cu putin lapte pana are consistenta smantanei (asta pentru ca ricotta e mai moale fata de urda traditionala) cu zaharul si galbenusurile. Se adauga apoi coaja de portocala amestecata cu faina.

Albusurile se bat spuma pana cand devin consistente si isi mentin forma.

Se incorporeaza apoi albusurile in urda cu grija, pentru a mentine cat mai mult din volum.

Se incalzeste (la foc mediu) intr-o tigaie teflonata putin unt si se adauga cate o lingura cu compozitie care se intinde in tigaie in forma de cerc.

In tigaia noastra au intrat trei, dar sa lasati loc sa poata creste. Dupa unul-doua minute pe o parte se intorc si se coc si pe cealalta parte.

Se servesc calde cu zahar pudra sau dulceata.




Secretul gustului: pentru un gust mai puternic de portocale, puneti si o lingura de lichior (de exemplu Cointreau sau Grand Marnier)


ps. multumesc sefului de blog pentru permisiunea de a efectua lovitura de deschidere, lui Nigel Slater pentru reteta si colectivului tehnic, ramura foto: nikon, gitzo, rrs.
























Creative Commons License


Un comentariu:

Anonim spunea...

vai ce apetisant arata clatitele! multa bafta in continuare la realizat retete.