vineri, 1 august 2008

Budinca de orez








Ingrediente pentru 6 portii:
  • 125 g orez
  • 750ml lapte 3%mg
  • 2.5ml esenta vanilie(1/2 lingurita)
  • 1g sare(1/8 lingurita)

  • 47g galbenus de ou(3 galbenusuri medii)
  • 125g zahar
  • 125g smantana
  • scortisoara

Preparare:
1. Se spala bine orezul si se scurge de apa.
2. Intr-un vas mediu se adauga orezul, laptele, vanilia si sarea. Se lasa la foc mic pana cand orezul se inmoaie, aproximativ 30 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc.
3. Se amesteca galbenusurile, zaharul si smantana, adauganduse apoi putin lapte de la orezul fiert. Apoi se toarna incet compozitia peste orezul fierbinte.
4. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt de dimensiunile 25x15cm. Se presara scortisoara.
5. Se coace in baie marina la 175C pentru 30-40 minute. Pemtru aceasta se puna tava intr-o alta tava mai mare, cu margini mai inalte si intre cele doua se adauga cu grija apa clocotita.

Cand budinca este rece se adauga(dupa preferinte) deasupra piersicile caramelizate.


3 comentarii:

'Zsike spunea...

Va salut! Cred ca voi incerca cateva retete...

corina spunea...

Zsike, sa ne spui ce retete iti plac :) Budinca asta de orez e grozava tare... aseara a mai facut Mircea o portie :)

Anonim spunea...

Eu pana in momentul asta,nu am auzit de orez stors!!