sâmbătă, 27 septembrie 2008

Pui marocan cu cus-cus

O reteta usoara ce va incanta papilele gustative prin combinatia inedita de condimente!




Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 pulpe superioare de pui fara pielita
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cardamom macinat (optional)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite chimen
  • 300 g cus-cus
  • jumatate de ceapa tocata marunt
  • o mana de masline fara samburi taiate bucati (pot fi si masline asortate)
  • o legatura patrunjel tocat
  • sare, piper

Ustensile:

  • bol pentru marinat si apoi pentru pregatit cus-cusul
  • vas pentru cuptor


Preparare:

1. Se spala pulpele si se sterg cu un prosop. Se prepara in bol o marinata din ulei, scortisoara, chimen, cardamom, nucsoara, sare, piper si coaja si sucul de lamaie. Se pun pulpele in marinata, se acopera cu o folie si se pun la frigider minim 30 minute.

2. Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius. Se scoate marinata de la frigider, se iau pulpele si se pun in vasul pentru cuptor si se adauga peste ele marinata. Se lasa la cuptor acoperite cu capac sau folie de aluminiu timp de 45-50 de minute pana cand e gatita carnea.

3. Se gateste cus-cusul dupa cum se specifica pe pachet. Noi am folosit cus-cus Carrefour astfel: am amestecat cus-cusul cu 2 linguri de ulei de masline, am pus la fiert 600 ml apa (dublul cantitatii de cus-cus) cu 1 lingurita de sare, iar cand a clocotit am turnat apa peste cus-cus si am amestecat. Am acoperit vasul in care era cus-cusul cu un capac si am lasat 5 minute sa absoarba toata apa.

4. Se amesteca cus-cusul apoi cu ceapa tocata, patrunjelul si maslinele, sare si piper.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am gatit ieri aceasta reteta, cu singura deosebire ca am avut ciocanele de pui in loc de pulpe. Mancarea este atat de buna, incat imi doresc sa gatesc si astazi acelasi lucru. Combinatia de condimentele se potriveste de minune cu carnea de pui, nu va puteti inchipui cat de buna este!

Multumesc pentru asemenea bucurie a papilelor!

Dana