duminică, 30 noiembrie 2008

Supa chinezeasca de pui cu porumb

O supa rapida chinezeasca cu o aroma inconfundabila de ghimbir.




Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 1 punga de porumb congelat
  • 2 cm radacina ghimbir
  • 4 linguri amidon
  • sare, piper

Ustensile:
  • oala de supa
  • tocator
  • cutit
  • spumiera

Preparare:

1. Se spala pieptul de pui si se curata de grasimea in plus. Se taie apoi cubulete.

2. Se curata radacina de ghimbir si se taie rondele.

3. Se pun 2 litri de apa la foc impreuna cu carnea de pui si ghimbirul. Se lasa sa fiarba. Daca se formeaza spuma se ia cu spumiera si se arunca.

4. Dupa ce a inceput sa fiarba apa, se sareaza si se mai lasa cam 30-40 de minute la foc si apoi se gusta o bucata de carne. Daca e facuta, se adauga porumbul congelat si se mai lasa pana e fiert si el.

5. Se pune amidonul intr-o canita mica si se toarna peste el o lingura de apa si se amesteca sa se dizolve bine. Daca mai e necesar se mai poate pune putina apa.

6. Dupa ce s-a dizolvat complet amidonul se toarna in supa si se lasa cam 5 minute sa mai dea un clocot amestecandu-se din cand in cand.


Procurare:
ghimbirul se gaseste mai nou in majoritatea supermarketurilor la raionul de legume exotice.

3 comentarii:

Amalia spunea...

Foarte dragut blogul si retetele.Mi-am notat cateva si sper sa le incerc :).

corina spunea...

Iti multumim pentru aprecieri si te asteptam sa ne spui ce retete ti-au placut :)

MONONOKE KITCHEN spunea...

Simplu si bun, abia astept sa ma dedau si eu! Multumiri pentru reteta!