Ingrediente pentru 45-50 de bucati:
- 220 g faina
- 25 g cacaco
- 150 g zahar
- 60 g unt moale
- 1 ou
- 1 lingura de lapte
- 1/2 lingurita amoniu pentru prajituri
Pentru umplutura:
- 100 g branza de vaci
- 60 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 75 g fulgi de nuca de cocos
- 50 g nuca tocata
Ustensile:
- tava pentru copt
- hartie de copt
- bol
- sucitor
- robot de bucatarie (optional)
Preparare:
1. Se amesteca faina cu cacao si zaharul. Se stinge amoniul in lapte si se adauga la faina. Se incorporeaza apoi untul bucatele si oul batut putin. Se framanta un aluat. Se lasa la rece timp de 2 ore.
2. Se amesteca in robot ingredientele pentru umplutura, se acopera si se lasa la rece.
3. Se pune o picatura de ulei pe blatul de lucru si se intinde o foaie din aluat cam de 20*30 cm. Se pune umplutura deasupra. Se ruleaza apoi cu grija pe latura lunga. Rulada se lasa la frigider in folie peste noapte.
4. Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Se pune hartie de copt pe tava. Se taie rulada felii cam de 1 cm grosime. Se aseaza feliile in tava si se coc 12-15 minute. Din ingredientele retetei noua ne-au iesit 2 tavi.
5. Se lasa spiralele sa se racoreasca si apoi se pot aseza in cutii de biscuiti.
In cutie etansa rezista cateva saptamani.
|
|
|
|
2 comentarii:
Felicitari Corina si Mircea pentru apetisanta rulada!!! :)
...si pentru toate minunatiile pe care ni le-ati impartasit pana acum!
Sinteti tare priceputi si imi face mare placere sa va vizitez (ori de cate ori prind un moment liber "din manutele" lui Bogdi :P)
...asa deci, v-am luat "la mine" :) ...ca sa va am mereu aproape!
Succes in continuare, in tot ce va propuneti!
Sarbatori fericite!!!
Dragii mei fie ca aceste sarbatori de iarna sa trezeasca in inimile voastre recunostinta si lauda pt nasterea Mantuitorului. Iar noul an sa va intampine cu impliniri si binecuvantari!
Trimiteți un comentariu