Poate va e dor de aromele Craciunului desi abia a trecut... poate va e dor de mirosul de portocala, sau poate pur si simplu adorati gustul de portocala in prajitura... daca da, atunci reteta aceasta e pentru voi!
Ingrediente:
- 1/2 cana (50 grame) nuci taiate
- 1 cana (120 grame) merisoare
- 2 cani (280 grame) faina
- 1 cana (200 grame) zahar
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura coaja de portocala
- 4 linguri (60 grame) unt rece taiat bucati
- 1 ou mare batut
- 3/4 cana (180ml) suc proaspat stors de portocale (cam 2 portocale mari)
- 1 lingurita esenta de vanilie
Ustensile:
- tava de chec de 30cm
- bol mare pentru amestecat ingredientele
- bol mic
- hartie de copt
- tocator
Preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se razaleste o portocala si se pune de-o parte 1 lingura de coaja de portocala. Se storc portocalele. In bolul mic se bate oul bine si apoi se adauga sucul de portocala si esenta de vanilie.
2. Se taie nuca. In bolul mare se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea si coaja de portocala. Se adauga untul cubulete si se omogenizeaza cu mana pana se obtine o textura sfaramaicioasa.
3. Se adauga ingredientele lichide peste amestecul de faina si se omogenizeaza.
4. Se adauga merisoarele si nucile, se amesteca si apoi se toarna in tava de chec. Se lasa la cuptor cam 60 de minute (in cazul in care folositi o tava de chec mai mica, durata de coacere va fi mai mare). Se verifica cu scobitoarea daca e copt.
Daca incercati reteta aceasta cu alt fel de fructe decat merisoarele sa ne impartasiti si noua combinatia!
|
|
|
|
10 comentarii:
Felicitari pentru un blogg absolut superb!
Fin design, informativ, poze frumoase, ce mai... un blogg de nota 10.
O sa revin des aici!
Multumim pentru retete. Am incercat deja 3 (Pui asiatic cu ardei, Topfenpalatschinken (Rulouri de clatite cu crema de branza) si asta) si toate au fost delicioase.
Noi nu am mai avut fructe prin congelator asa ca am pus stafide in loc si, pentru ca eu sunt innebunita dupa ciocolata cu portocale, l-am imbracat intr-o o glazura din cicolata de menaj, ulei si coaja de protocala rasa... un deliciu.
Unde ati gasit merisoare? Ca eu caut demult si nu am vazut :(((
Elena, iti multumim pentru aprecieri si te mai asteptam!
Tzuky, a fost o adevarata placere sa iti citesc comentariul. Ne bucuram enorm cand lumea ne spune ce retete a incercat si care le-au placut... si de ce nu chiar sa ne spuna ce retete sunt nedemne de acest blog :) Stai pe aproape si precis mai gasesti retete pe gustul vostru!
Ina, merisoarele au fost culese de noi asta vara si puse la congelator. Cert e ca anul viitor o sa pun portie dubla caci imi plac mult in prajituri, dar si in sosul de merisoare a carui reteta am pus-o pe blog.
Am facut iar checul azi...de data asta am pus caise uscate si niste dulceata din coji de portocale si a iesit si mai bun decat data trecuta :D
Multumim de retete.
Tzuky... deja imi dai idei de un chec cu fructe uscate exotice: curmale, smochine...
Corina, eu ma gandeam sa incerc mai degraba cuburi de mango data viitoare :D
Mango... excelent! Daca o sa pui si ananas si papaya confiate o sa iasa o nebunie! doar poate sa pui mai putin zahar in reteta :)
Trimiteți un comentariu