Ingrediente:
- 100 g unt
- 300 g branza de vaci
- 250 g branza de burduf
- o legatura marar
- 4 ardei grasi
- sare, piper
Ustensile:
Preparare:
1. Se spala ardeii si li se scoate coada si semintele.
2. Se amesteca untul si branzeturile in robotul de bucatarie pana sunt complet omogenizate si au aspect de pasta. Se potriveste de gust cu sare si piper daca e cazul. Se ia o parte din compozitie si se umplu unu-doi ardei cu pasta aceasta de branza.
3. Se taie mararul marunt si se pune apoi in vasul de la robot si se mai mixeaza cu restul de branza. Cu pasta aceasta cu marar se umplu restul de ardei
Daca va ramane umplutura puteti folosi chiar si rosiile pentru umplut. Se spala si se taie capacul de sus al rosiei (zona unde e coada cam 1 cm). Se scobeste cu o lingurita toata zeama de rosie si semintele, apoi se tamponeaza cu un prosop de hartie sa absoarba toata umezeala. La final se poate umple cu pasta de branza.
4. Se lasa cateva ore la frigider sa se intareasca putin pasta. La servire se taie ardeii sau rosia felii de 1 cm si se aseaza pe platou.
Variatii: pentru colorarea pastei de branza se mai poate folosi boia sau ardei rosu taiat marunt. Daca doriti un efect mai spectaculos, se pot folosi ardei grasi de diverse culori.
In cazul in care nu aveti ardei sau vi se pare prea multa munca sa ii umpleti, pasta aceasta de branza se poate servi si simpla ca si aperitiv.
|
|
|
|
5 comentarii:
Eu ador ardeii cu branza! F faini ti-au iesit!
Foarte frumos si bun !
Arata grozav!
nu se taie compozitia cand o mixezi?
nu... cum sa se taie?
Trimiteți un comentariu