marți, 12 mai 2009

Supa de salata

Nu credeam ca sarcina asta va veni doar cu pofte de salate si de supa de salata... dar curios, singurele pofte ce ma macina sunt acestea. E drept ca si inainte supa aceasta de salata era una din favorite, dar acum nu trece o saptamana fara sa o pregatesc si sa o mancam cu placere. E o supa rapida si delicioasa!



Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2 capatani de salata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri bulion sau 2 linguri pasta de tomate diluata cu putina supa
  • 2 l apa
  • sare

Ustensile:

  • oala de supa
  • oala/cratita de fiert apa pentru supa
  • bol pentru salata
  • tocator
  • curatator de legume


Preparare:

1. Se despart frunzele de salata din capatani si se spala, apoi se rup (sau se taie) fasii cam de 3-5 cm grosime. Pentru rapiditate se pot suprapune mai multe frunze de salata, taia le-a lungul o data si apoi de-a latul in fasii de 5 cm grosime. Se pun in bol pe masura ce se taie.

2. Se curata ceapa si morcovul si se taie cubulete. Se pune apa de supa la fiert.

3. Se incinge uleiul in oala, apoi se adauga ceapa si se lasa 2-3 minute la calit. Se adauga si morcovul si se mai calesc impreuna 5 minute.

4. Se adauga salata si se amesteca pana se caleste putin (cam 2-3 minute). Dupa ce s-a calit salata, se toarna apa fierbinte peste, se sareaza si se lasa la fiert pana cand e fiert morcovul (cam 20 minute).

5. Intre timp se curata usturoiul si se face mujdei. Cand s-a fiert morcovul din supa se poate turna mujdeiul in oala impreuna cu bulionul. Se mai lasa sa dea doua clocote, se potriveste de gust cu sare daca mai trebuie.

Se serveste cu smantana in farfurie.

Un comentariu:

Ala Oancea spunea...

Yammy ! Bun de tot. Imi place tare mult supa de salata !