Ingrediente pentru 2 portii:
- 500 g pangasius (2 file-uri)
Ustensile: steamer pentru gatit pestele paleta pentru scos pestele de la steamer cratita pentru sos lingura de lemn pentru sos cutit pentru taiat pestele (optional) strecuratoare (optional)
Preparare: Se sareaza si pipereaza file-urile de pangasius. Se pune apa in oala de steamer. Cand da in clocot, se aseaza bucatile de peste in oala, se acopera si se lasa circa 10-15 minute la abur. Se scot pe un platou.
In timpul acesta se poate face sosul. Se stoarce jumatatea de lamaie si se pune intr-o cratita pana clocoteste.
Se adauga apoi smantana, se amesteca bine sa se omogenizeze si se continua fierberea inca 5 minute.
Se ia de pe foc sosul, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca pana se incorporeaza in smantana.
Apoi se adauga caperele scurse de zeama din borcan (si eventual spalate cu putina apa rece) si patrunjelul taiat marunt. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste file-ul de peste cu sosul de capere.
Sugestii de garnituri: orez, legume fierte, cartofi piure.
Sugestii de procurare ingrediente/ustensile: Steamerul se gaseste in magazine ca Metro, Praktiker. Caperele noi le procuram din Kaufland sau Metro.
|
|
|
|
3 comentarii:
Arata totul minunat! Bravo orhi!!! si sa nu uit, miliarde de felicitari fotografului :D
Am furat reteta ta de sos cu capere pt pieptul de pui gatit la vizita socrilor si a iesit minunat!!!Am vrut sa-l facem cu peste dar sotul meu cumparase crap si era f gras :( Stiam reteta de sos cu capere intr-o alta varianta,nu la fel de gustoasa ca a ta :)Felicitari pt blog,abia astept sa veniti cu retete noi!!In special de dulciuri :)))Poate imi faci o surpriza si gatesti un cheesecake sau o inghetata cu nuci pralinate zilele astea:)
Daniela, ma bucur ft tare ca ti-a placut sosul de capere! E unul din favoritele mele :)
Daca s-a facut comanda de cheesecake o sa facem saptamana asta o portie, mai ales ca avem o reteta fabuloasa pentru ea :) Deci, stati pe faza!
Trimiteți un comentariu